Πανηγυρικά εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας με την ευχή του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β΄ τον Όσιο και Θεοφόρο Πατέρα Αθανάσιο τον Αθωνίτη.

Την παραμονή της εορτής, στην ομώνυμο Ιερά Μονή και Θεολογική Σχολή ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο π. Ιωάννη και Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο της ενορίας Αγίας Βαρβάρας π. Σαμουήλ. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος.

Το πρωί της εορτής προέστη και πάλι ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδόσιος συμπαραστατούμενος από ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος.

Στο τέλος λιτανεύθηκε η Ιερά Εικόνα του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στους αύλειους χώρους της Θεολογικής Σχολής. Στην συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων, οι φοιτητές παρουσίασαν μια ωραία γιορτή με θεατρικό δρώμενο αναφερόμενο στο θαύμα της Παναγίας στον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη. Μέσω του θεατρικού αυτού τόνισαν ιδιαίτερα τις αρετές της πίστεως, της ελπίδας, της προσευχής και της εμπιστοσύνης στον Θεό και στην Παναγία.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης μετέφερε σε όλους τις ολόθερμες ευχές του Πατριάρχου της αγάπης κ.κ. Θεοδώρου του Β’ του οποίου η φήμη επεσφράγισε την εκδήλωση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.