Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε πανηγυρικώς την μνήμη των Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, Αρχιερατικώς Προϊσταμένου της Περιφερείας μας. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε τρισάγιο για τους κεκοιμημένους εκπαιδευτικούς της Κοινότητάς μας.

Ακολούθησε, μέσα σε εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα, μία θαυμάσια δεξίωση (προσφορά κυριών της Κοινότητάς μας) στην Κοινοτική αίθουσα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Εντιμολ. κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ, Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Παναγίας Κουμαριώτισσας, εκπροσωπώντας και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου, προλόγισε την εκδήλωση που ακολούθησε προς τιμήν των «τριών μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου Θεότητος».

Ο κος Önder-Μάρκος Yüceer έλαβε τον λόγο, στην τουρκική, παρουσιάζοντας επιγραμματικά τον καθέναν από τους τρείς τιμώμενους Αγίους της Εκκλησίας μας. Στη συνέχεια συνδεθήκαμε τηλεφωνικώς με τη κυρία Αρτεμισία Θεοδωρίδου, η οποία διαμένει στη Σουηδία για να μοιραστεί μαζί μας αναμνήσεις της από την περίοδο, που δίδασκε στο Σχολείο της Κοινότητάς μας.

Ακολούθησε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη: είδαμε σε βίντεο την κυρία Μαίρη Ρομποπούλου, από την Κρήτη, να μας μεταφέρει τις εγκάρδιες ευχές της για την ημέρα, να θυμάται λεπτομέρειες από τη ζωή της Κοινότητάς μας καθώς και το πόσο φιλάνθρωπα κινούνταν πάντοτε η Κοινότητά μας προς όσους βρίσκονταν σε ανάγκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.