Η ανάμνηση του θαύματος της Παναγίας για τη θεραπεία του παραλύτου στα Κύθηρα συγκεντρώνει τα πλήθη των πιστών απανταχού της Ελλάδος ενώπιον της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, για να επικαλεσθούν την μεσιτεία της
υπέρ υγείας και σωτηρίας τους.

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Παλιούρι, του τέως Δήμου Μεταξάδων, οι πιστοί τιμούν κατ’ έθος την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα αλλά και μία ακόμα παλαιά εικόνα της Θεοτόκου, που βρέθηκε εκεί, και την προσφωνούν Παλιουριώτισσα, όπου επ’ ευκαιρία της εορτής, το Σάββατο 24 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός μίλησε και ευλόγησε τους άρτους.

Ο Σεβασμιώτατος είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι η εορτή των θαυμάτων της Παναγίας, των μικρών και των μεγάλων, στη ζωή μας. Σήμερα η θεραπεία του παραλύτου μας υπενθυμίζει δύο τινά: πρώτον ότι η θεραπεία του σώματος προϋποθέτει την υγεία της ψυχής, την μετάνοια και την συγχώρηση. Όπως ο Κύριος πριν θεραπεύσει τον παράλυτο της Καπερναούμ πρώτα συγχώρεσε τις αμαρτίες του έτσι και εμείς πριν να ζητήσουμε την παρέμβαση του Κυρίου και την μεσιτεία των αγίων του χρειάζεται να μετανοήσουμε και παρακαλέσουμε να Αυτός να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας. Δεύτερον, το θαύμα προϋποθέτει την πίστη και την εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού. Δυστυχώς σήμερα αναζητούμε το θαύμα για να πιστεύσουμε…. Η Παναγία που τιμούμε σήμερα ας θεραπεύσει το σώμα μας και ας καθαρίζει την ψυχή μας για να δοξάζουμε το Πανάγιο Όνομα του Θεού που ευδόκησε να έχουμε Μεσίτρια στον Ουρανό την Κυρία των Αγγέλων».

Ο Σεβασμιώτατος προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας π. Παύλο Κυριαζίδη για την σεμνή και ευσυνείδητη διακονία του στην ακριτική αλλά παραδοσιακή αυτή εκκλησιαστική μας κοινότητα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.