Την 29η Ιουνίου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη των Πανευφήμων καί Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας το απόγευμα της Κυριακής εψάλη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός και την Δευτέρα το πρωί εψάλη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από του Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Οι αρκετοί πιστοί που παρευρέθηκαν, συμπροσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του, πήραν κόλλυβα και ζήτησαν την ευχή του.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με πιστούς της Ενορίας προσήλθαν στο μνήμα του μακαριστού Επισκόπου κυρού Παύλου και έψαλαν τρισάγιο. Τρισάγιο έψαλαν και στον μακαριστό Επίσκοπο κυρό Αντώνιο.

Η Ενορία του Αγίου Νικολάου, για τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο, διατηρεί τις πιο αγαθές μνήμες, διαθέτει στο ενοριακό βιβλιοπωλείο όλα τα βιβλία που έχουν εκδοθεί, με θέματα, ομιλίες και συνεντεύξεις δικές του, και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», εκπέμπει ραδιοφωνικές εκπομπές και ομιλίες, που έκανε όταν βρισκόταν στην Ιερά Μητρόπολή μας, στην Κύπρο και σε άλλα μέρη.

Πιστεύοντας ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός θα τον έχει κατατάξει μεταξύ των Αγίων, ζητούμε τις αρχιερατικές ευχές του, και μελετώντας τους πνευματικούς αγώνες του θα προσπαθούμε να τον μιμηθούμε στην άγια ζωή του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.