Με συρροή πλήθους πιστών από το Βόρειο Έβρο πανηγύρισε ο Ιερός Ενοριακός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ριζίων, όπου και η θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, την οποία μετέφεραν οι πρόσφυγες από την Αδριανούπολη. Του Πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος και ευλόγησε τους άρτους, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Διοικητού της 3ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Ερμολάου Παπαστεφανή. Τον θείο λόγο εθεράπευσε ο Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Διδυμοτείχου.

Το πρωί της επόμενης, 8 του μηνός Νοεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ορεστιάδος.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου, του 3ου Γυμνασίου, και του Ειδικού Σχολείου Ορεστιάδος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη δημόσια για την πρόσφατη προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου. Το λόγο εθεράπευσε ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και Αρχιερατικός Επίτροπος Ορεστιάδος Βαρθολομαίος Αστεριάδης.


Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.