Ανακοινώνεται στο ευσεβές πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ότι, επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος (11 Ιουνίου), ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπός μας και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι της Αυστραλίας θα τελέσουν την Θεία Ευχαριστία ως εξής.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος θα λειτουργήσει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ.
Συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός, πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

– Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό “Άξιον Εστί” Northcote, μαζί με τον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Northcote Αρχιμανδρίτη κ. Ευμένιο Βασιλόπουλο.
– Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Βρισβάνης, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Gold Coast.
– Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης.
– Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Glenelg.
Συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα θα είναι και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Παύλος.
Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, οι πιστοί παρακαλούνται να σεβαστούν τον αριθμό μετεχόντων στη λατρεία ανά Πολιτεία. Η Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος θα μεταδοθεί ζωντανά.
Εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.