Το εσπέρας της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου που τελέστηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγητρίας Κριτσάς.
Κατά το κήρυγμά του τόνισε: «Το σχέδιο του Θεού είναι πάντοτε «ὑπέρ νοῦν καί λόγον» ανθρώπινο και αγγελικό. Είναι πάντοτε ακατάληπτο και ασύλληπτο για τον χοϊκό άνθρωπο, γιατί η αγάπη και η φιλανθρωπία του Θεού υπερβαίνει την ανθρώπινη λογική και κατανόηση.

Γι’ αυτό και απαιτούνται δύο προϋποθέσεις για να προσεγγίσει ο άνθρωπος το μυστήριο του Θεού. Δύο προϋποθέσεις που διέθετε η Παναγία Παρθένος. Η πρώτη είναι η πίστη, είναι η εμπιστοσύνη στον Θεό και την αγάπη Του. Είναι η εμπιστοσύνη στο πάνσοφο σχέδιό Του για τη ζωή του καθενός μας και του κόσμου. Η δεύτερη είναι η καθαρότητα της ψυχής μας, γιατί χωρίς αυτήν κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει τον Θεό και να τον αισθανθεί στην ψυχή του.

Στην προσπάθειά μας να εκπληρώσουμε τις προϋποθέσεις αυτές δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε την καθοδήγηση και τη βοήθεια της Παναγίας Παρθένου, η οποία είναι πάντοτε πρόθυμη να ακούσει την παράκλησή μας και να ανταποκριθεί στο αίτημά μας. Είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί στις ικεσίες των τέκνων της τα οποία με σεβασμό και αγάπη προστρέχουν σε Αυτήν.»

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, μετέσχε της τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνου και των εορταστικών εκδηλώσεων για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.