Μια ξεχωριστή εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της 30ης Ιανουαρίου 2023, στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με αφορμή την εορτή των τριών Ιεραρχών.

Η εκδήλωση άρχισε με την απόδοση ύμνων, αφιερωμένους στους Μεγίστους Φωστήρες, από μαθητές της αναγνωρισμένης από το κράτος σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση των καθηγητών της σχολής Κωνσταντίνου Μαρινόπουλου, Ευαγγελίας Γεράκη και Τιμοθέου Ντιουέμα.

Στη συνέχεια, ο προσκεκλημένος από τον Σεβασμιώτατο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Γκίκας, καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού πολιτισμού εκφώνησε πανηγυρικό λόγο με θέμα: «Οι τρεις Ιεράρχες και η εποχή μας. Μια συνάντηση ελπίδας».

Ο π. Αθανάσιος με επιστημονικότητα, παιδαγωγικότατα αλλά και ποιμαντική εμπειρία, αναφέρθηκε στους τρεις Ιεράρχες, ως διαμορφωτές ήθους, συνέδεσε δε άριστα την εποχή των τριών Ιεραρχών με την εποχή μας και πρότεινε τρόπους θεραπείας των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων με βάση τη διδασκαλία των Μεγάλων Πατέρων.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη παρέλαβαν σπουδαστές των τμημάτων μουσικών οργάνων και ορθοφωνίας της Μητροπόλεώς μας, τα οποία απέδωσαν αντιπροσωπευτικά έργα από την κλασσική, την παραδοσιακή και την έντεχνη ελληνική μουσική.

Τέλος, επιδόθηκαν χρηματικά έπαθλα στα παιδιά των Ενοριών της Μητροπόλεώς μας, τα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το παρελθόν έτος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.