Το εσπέρας της Κυριακής 8 Μαρτίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Α’ Εβδομάδος Νηστειών που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στην Λατσίδα Μεραμβέλλου.

Στο κήρυγμα προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώνεται εφέτος η ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ημέρα περηφάνιας και χαράς για τους ορθόδοξους χριστιανούς, ανάμνησιν ποιούντες του ιστορικού γεγονότος της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων και της πάταξης της εικονομαχικής έριδος, αφού η Εκκλησία την συνδυάζει με την Εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη Σεβαστεία λίμνη μαρτυρησάντων, δίδοντάς μας μεγάλη παρηγοριά και δύναμη μέσα στο -πνευματικά και σωματικά- πένθιμο, κατανυκτικό και επίπονο διάστημα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής».

Ακολούθως, υπεγράμμισε τις αρετές και τα χαρίσματα των τιμωμένων Αγίων: «Οι σαράντα νέοι στην ηλικία, στο φρόνημα και στα κατορθώματα που αποτελούσαν το επίλεκτο σώμα του ρωμαϊκού στρατού επαναστάτησαν με θάρρος στους διωγμούς εναντίον των χριστιανών του αυτοκράτορα Λικίνιου και υπέστησαν μαρτυρικό θάνατο, ομολογώντας την πίστη και την αγάπη τους προς τον αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Με την ορθή πίστη, την ενότητα, την ομοψυχία παρακινούσαν, παρηγορούσαν και ενεθάρρυναν ο ένας τον άλλο να μην δειλιάσει, να συνεχίσει να υπομένει καρτερικά το μαρτύριο. Ας μιμηθούμε λοιπόν το παράδειγμά τους, ιδιαιτέρως σε αυτή την δοκιμαζόμενη περίοδο για την Πίστη και την πατρίδα μας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.