ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ – Το Σάββατο στις 24 Σεπτεμβρίου 2023, (17-9-23 με το Π.Ημ.), στον Ιερό Ναό των Αγίων Μαρτύρων Πίστεως, Ελπίδας, Αγάπης και της μητέρας τους Σοφίας, τελέστηκε Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα κοιμητηριακό Ι.Ναό, τιμώμενος επ’ ονόματι των ως άνω Αγίων Γυναικών.

Η εκκλησία, σταυροειδής μετά τρούλου Βυζαντινού ρυθμού, βρίσκεται στο νεκροταφείο Миусском {Μιούσκαμ} στην Μόσχα. Προέστη ο σεβ/τος Μητροπολίτης Αστάνας και Καζακστάν κ.Αλέξανδρος, Μόνιμο Μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας. Μαζί του στη Λειτουργία συμμετείχαν:

Ο κληρικός της εκκλησίας Ιερομόναχος π.Αντώνιος, ο κληρικός του Αγίου Νικολάου της Πανεπιστημιακής Κλινικής Ω.Ρ.Λ. του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας π. Λεβ Αζνοβαριάν, ο σύμβουλος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος “Αγ. Νικολαος” Ηγούμενος π. Αγαθάγγελος, ο Ιερομόναχος Βικτωρίνος, επικεφαλής της προσωπικής γραμματείας του μητροπολίτη, ο Ιερομόναχος π.Πρόχωρ και λοιποί κληρικοί της Μόσχας.

Η χορωδία της εκκλησίας, έψαλλε υπό τη διεύθυνση της κ.Άννας Rozhnova. Κατά τη Θεία Λειτουργία έγινε προσευχή για την αποκατάσταση της ειρήνης, που διαβάστηκε σε όλες τις εκκλησίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ.Κυρίλλου.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος απηύθυνε αρχιερατικό λόγο στους παρόντες, και εν κατακλείδι τους κάλεσε «να αυξάνουν συνεχώς τα χαρίσματα, που μας έδωσε ο Θεός».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.