Με την προσήκουσα λαμπρότητα και μέσα στο λαμπρό κλίμα της Αναστάσιμης περιόδου που διανύουμε, τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Μνήμη των δύο Θεσσαλονικέων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Το εσπέρας της παραμονής της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού εις το Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ασκού, ομιλώντας στο τέλος περί των μεγάλων τιμωμένων μορφών της Ορθοδοξίας, αναφερόμενος κυρίως στην σπουδαιότητα και στο πολυσχιδές ιεραποστολικό και διαφωτιστικό έργο που επιτέλεσαν υπηρετώντας το θέλημα του Θεού και οδηγώντας στο δρόμο της σωτηρίας τούς λαούς των χωρών των Σλαύων.

Το πρωί της 11ης Μαΐου ε.έ., ετελέσθη, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της περιοχής του Περιβολακίου, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Πλάτωνος, του οποίους και πλαισίωναν Ιερείς της Ιερά μας Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της λατρευτικής συνάξεως μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος, καθώς επίσης και αντιπροσωπίες της μαθητιώσας νεολαίας με την Ελληνική Σημαία ανά χείρας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε διδακτικότατα ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ο οποίος με τον μεστό λόγο που τον διακρίνει αναφέρθηκε στις μορφές των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και την συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Ιεραποστολικό τους έργο.

Καταλήγοντας εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται για ακόμη μία φορά στην επαρχία μας, μεταφέροντας προς το ευλαβές ποίμνιο της, τις Αναστάσιμες Ευχές και τον αδελφικό χαιρετισμό της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη της Πρωτοθρόνου και Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, που λάμπρυνε με την παρουσία του, την πανήγυρη αυτή της Μητροπόλεως μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόσωπο και στην αγάπη που είχε προς τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, ο μακαριστός προκάτοχος του κυρός Ιωάννης, ο οποίος από τα χρονιά που υπηρετούσε εις την Θεσσαλονίκη, μνημόνευε όλος ιδιαιτέρως τις σήμερα τιμώμενες μεγάλες μορφές της Ορθοδοξίας.

Εν συνεχεία οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς μετέβησαν εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου έμπροσθεν του μνήματος του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου, ετέλεσαν Επιμνημόσυνη Δέηση επί τη ευκαιρία της ενθυμήσεως της εκλογής του ως Μητροπολίτης Λαγκαδά (10-05-2010).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.