Μετά από 2 χρόνια περιορισμών, ένεκα της πανδημίας του Κορωνοϊού, το Ιερό Παρεκκλήσιο του Γ' Σώματος Στρατού Θεσσαλονίκης πανηγύρισε και πάλι με τη συμμετοχή πλήθους φιλέορτων Θεσσαλονικέων την ιερά μνήμη των Αγίων ενδόξων και θεοσέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, των και Ισαποστόλων.

Του πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Παν. Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, εκπροσωπώντας τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμο, παρουσία του Διοικητού του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR Αντιστράτηγου Σωτηρίου Κωστάκογλου, του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη, του Βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, εκπροσώπων Φορέων και τοπικών αρχών αλλά και ανώτερων Αξιωματικών του Σώματος καθώς και των ευσεβών πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν τις δύο αυτές μεγάλες μορφές που εορτάζει η αγία μας Εκκλησία.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Πρωτοσύγκελλος, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και την ευλογία του Παναγιωτάτου, ωμίλησε σχετικά με τον ισαποστολικό ρόλο του Μεγάλου Κωνσταντίνου, αντιπαραβάλλοντας τον με το όραμα της κλήσεως του Αποστόλου Παύλου. Καταλήγοντας, κάλεσε τους πιστούς να δίνουν μαρτυρία πίστεως μέσα από την καθημερινότητα της ζωής, αναπτύσσοντας παράλληλα έναν καρποφόρο προβληματισμό και παραδειγματισμό από τον βίο των τιμωμένων Αγίων.

Ακολούθησε πάνδημη λιτανεία της Ιερής Εικόνας, συνοδεία της στρατιωτικής φιλαρμονικής και τιμητικού αγήματος, ανά τους κεντρικούς δρόμους περιμετρικά του Γ’ Σώματος Στρατού, με εντυπωσιακή τη συμμετοχή των πιστών. Άλλωστε το όμορφο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αποτελεί λατρευτικό τόπο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα για τους κατ’ όνομα εορτάζοντες!
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.