Την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, επί τη Εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μέσα Λακωνίων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ομίλησε στους ευσεβείς χριστιανούς για τις αρετές του βίου και το θαυματουργικό έργο των δύο προσφιλών αγίων, λέγοντας: «Η Εκκλησία μας σήμερα εορτάζει δύο μεγάλους Αγίους, που μάλιστα είναι οι Πολιούχοι και οι Προστάτες αυτού του τόπου.

Ο Κοσμάς και ο Δαμιανός ήταν δύο μεγάλοι ιατροί, που προσέφεραν την βοήθειά τους και την θεραπεία ψυχής και σώματος σε όποιον τους την ζητούσε. Κυρίως έγιναν γνωστοί με την επωνυμία «Ανάργυροι» διότι προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όποιον κατέφευγε στη βοήθειά τους. Και πάντοτε επετύγχαναν τη θεραπεία, επικαλούμενοι τον αληθινό Θεό.

Αν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε τη σημερινή Εορτή με μία λέξη, θα λέγαμε ότι είναι η εορτή της αγάπης, διότι οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός αγάπησαν κυριολεκτικά τον Θεό. Και πώς το απέδειξαν; Εφήρμοσαν το Λόγο του Ευαγγελίου στη ζωή τους, φανερώνοντας έμπρακτα την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Χρειάζεται λοιπόν κι εμείς, αν θέλουμε να είμαστε χριστιανοί, να επιζητούμε στη ζωή μας την αληθινή αγάπη, την αγάπη που μας διδάσκει ο Χριστός, την αρετή αυτή δηλαδή που επεκτείνεται ακόμη και στους εχθρούς, σε αυτούς που μας μισούν και μας δοκιμάζουν. Αυτό εύχομαι όλοι μας να επιτύχουμε με τις πρεσβείες των Αγίων ενδόξων και θαυματουργών Αναργύρων».

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του μηνός Νοεμβρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.