Με επίκεντρο τον περικάλλη Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λητής, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Μνήμη των Δύο Μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας, των Αγίων Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας.

Το πρωί της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου ε.έ., τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, τον οποίον και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ ετέθη και προς προσκύνηση ο παλαιός Σταυρός της Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας μεταξύ του εκκλησιάσματος το οποίο και προσήλθε για να τιμήσει τον προστάτη και έφορο της περιοχής τους παρέστησαν, οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτριος Βαρτζόπουλος, εκπρόσωποι του Δήμου Ωραιοκάστρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της Πόλεως κ. Παντελή Τσακίρη, ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, αντιπροσωπεία της Τοπικής Κοινότητος της Λητής, καθώς επίσης και μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος σκιαγράφησε τις μορφές και τις προσωπικότητες των σήμερα τιμωμένων Αγίων τονίζοντας τους αγώνες που έκαναν για να διαφυλάξουν την Πίστη μας αποκρούοντας τις όποιες αιρετικές διδασκαλίες της περιόδου εκείνης, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στην αξία της αγάπης και στην δύναμη της νοεράς προσευχής, προτρέποντας στο τέλος του πιστούς το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με» να είναι το καθημερινό μέσο επικοινωνίας με τον Θεό και η πηγή της πνευματικής δυνάμεως τους στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.
Προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία της παλαιάς αδελφότητος του «Αγίου Αθανασίου», που υπάρχει στην περιοχή της Λητής, ενώ όπως συνηθίζεται ο Σεβασμιώτατος ετίμησε όλα τα παιδιά (4 στον αριθμό) , τα οποία αψηφώντας το δριμύ κρύο της εποχής, βούτηξαν για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό την ημέρα των Θεοφανείων, στην ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή πλησίον του Αγιάσματος της Ζωοδόχου Πηγής, επιδίδοντάς τους από έναν επιστήθιο Σταυρό και μία Καινή Διαθήκη, συγχαίροντας τα για την τόλμη τους αυτή, η οποία και μαρτυρεί την Αγάπη τους και την Πίστη τους στις παραδόσεις της Πατρίδος μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.