Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Νικηθιανού.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, ορμώμενος από το ιδιόμελο τροπάριο των αποστίχων, ανεφέρθη στις δύο αντίθετες πραγματικότητες που μας παρουσιάζει: την περιστασιακή ίαση των ασθενούντων που προσέρχονταν στην προβατική κολυμβήθρα του Σιλωάμ έναντι της καθολικής θεραπείας όλων εκείνων που προσέρχονταν στην χάρη των Αγίων Αναργύρων στο περίφημο μοναστήρι τους στην Κωνσταντινούπολη. Θέλησε έτσι να υπογραμμίσει ότι οι εορταζόμενοι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός προσφέρουν αφειδώς την χάρη που έλαβαν από τον Χριστό σε κάθε πιστό που προσφεύγει σε αυτούς, που ασπάζεται με ευλάβεια την ιερά εικόνα τους και τα ιερά λείψανά τους και ζητά με πίστη την επέμβασή τους για οποιαδήποτε ψυχική ή σωματική ασθένεια.

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Μέσα Λασιθάκι Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα, επισημαίνοντας, σχετικώς με την Εορτή, πόσο προνομιούχοι είμαστε όλοι εμείς οι χριστιανοί, καθώς απολαύουμε της εύνοιας του Θεού δια πρεσβειών των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Και αυτό διότι οι Άγιοι Ανάργυροι αποδείκνυαν καθημερινά και έμπρακτα την πίστη και την αγάπη τους προς τον αληθινό Θεό και τους ανθρώπους, αρετές δια των οποίων απέκτησαν την θεία χάρη.

“Είναι λοιπόν μεγάλη ευλογία που έχουμε προστάτες και βοηθούς στην ζωή μας τους Αγίους Αναργύρους, διότι μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούν στα αιτήματά μας για την ίαση οποιασδήποτε ασθένειας”, τόνισε και παρακίνησε τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα των τιμώμενων Αγίων, εφαρμόζοντας στην ζωή τους τον Λόγο του Ευαγγελίου του Θεού.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του μηνός Νοεμβρίου.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.