Με τη δέουσα λαμπρότητα (και τηρώντας τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα) εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, των αυταδέλφων εν Ρώμῃ μαρτυρησάντων ιατρών, στον επ’ ονόματί τους Ενοριακό Ιερό Ναό Θολαρίων Αμοργού.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιος, συμπαραστατούμενος υπό του πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Χοζοβιωτίσσης π. Σπυρίδωνος Δεναξά, του αιδεσιμωτάτου πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Θεολογίτη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αμοργού και κληρικών της νήσου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τους Αγίους Αναργύρους στην προσφορά τους προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, στην άχρι μαρτυρίου ομολογία της πίστεώς τους και στην ανιδιοτελή αγάπη τους.

Προ της απολύσεως της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον ευλαβέστατο κ. Ιωάννη Θεολογίτη.

Πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Ελευθέριος Καραΐσκος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι φορέων, προσήλθαν για να λάβουν τη χάρη των εορταζόντων Αγίων, ιερά λείψανα των οποίων θησαυρίζονται στον εν λόγῳ Ιερό Ναό, ο οποίος ανοικοδομήθηκε στη θέση παλαιοτέρου κατά τα έτη 1936-1939, ανακαινίστηκε εκ βάθρων την τελευταία δεκαετία με ιερό ζήλο του Εφημερίου, αιδεσιμ. πρωτοπρεσβυτέρου π. Ειρηναίου Πάσσαρη και εγκαινιάστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιο την 1η Νοεμβρίου του έτους 2012.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.