Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθος πιστών, εορτάστηκε μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα της περιόδου που διανύουμε, η Μεγάλη Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, κατά το διήμερο 02 και 03 Μαΐου 2019, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής, εις τον ενοριακό Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής της ιστορικής περιοχής της Λητής, όπου και φυλάσσεται η φερώνυμος Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας, η οποία και είχε ευρεθεί, σύμφωνα με μαρτυρίες κατά θαυμαστό τρόπο και μετά από δική της υπόδειξη, στον παρακείμενο δενδροφυτευμένο λόφο που υπάρχει πλησίον και από τότε αναβλύζει το Αγίασμα της Παναγίας, η πηγή του οποίου ευρίσκεται κάτω από Αγία Τράπεζα.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης προέστη της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Ασκού.

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν και εφέτος προκειμένου να ασπασθούν την Ιερά και Χαριτόβρυτη Αγία εικόνα της Παναγίας της Ασκονίτισσας (8ος αι.), η οποία είχε μεταφερθεί από τους πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης στις αρχές του 20ου αιώνα.
Μεταξύ αυτών παρέστησαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Ιωάννης Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, ο Αντιπεριφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Φάνης Παπάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητος κ. Αναστάσιος Σαπλαμίδης, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα προς όλους τους παρισταμένους, ενώ χορευτικά σωματεία και σύλλογοι παρουσίασαν μουσικοχορευτική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας, Ταξιάρχου Κωνσταντίνο Γούναρη, μετέβη εις το Στρατόπεδο «Αντγου Γ. Κατσάνη», όπου και προέστη της Επισήμου Δοξολογίας επί τη μνήμη του Μεγολομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Προστάτου του Στρατού Ξηράς, ενώ παρακολούθησε στο τέλος την παρουσίαση και την επίδειξη των οπλικών συστημάτων της Ταξιαρχίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.