Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 2 Μαΐου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Ανισσαρά.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικώς με την Εορτή: «Κατά την αναστάσιμη εβδομάδα πανηγυρίζουμε την Παναγία μας, διότι εξαιτίας Της ήλθε η Ζωή στον κόσμο. Δέχθηκε μέσα Της την Ζωή εξαιτίας της πίστης, της υπακοής και της αγνότητός Της. Και έτσι η Ζωοδόχος Πηγή έφερε στον κόσμο τον αληθινό Θεό, που έγινε άνθρωπος για να χαρίσει την ζωή σε όλους εμάς. Διότι όποιος τον πιστεύει ως αληθινό Θεό και Σωτήρα και βαπτίζεται στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Ζωοποιού Τριάδος συνθάπτεται και συνανασταίνεται μαζί Του. Και έχει την δυνατότητα να γευθεί την χαρά της Αναστάσεώς Του, να ελευθερωθεί δηλαδή από τα δεσμά της αμαρτίας».

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 3 Μαΐου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βιδιανής Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα: «Κάθε φορά που εισερχόμαστε στο ιερό αυτό προσκύνημα της Παναγίας της Βιδιανής αισθανόμαστε όλοι την χάρη, την σκέπη και την προστασία και την μοναδική ζεστασιά της Θεοτόκου. Και είναι τυχερό το Λασίθι διότι έχει στις δύο εισόδους του την Παναγία, που το προφυλάσσει από κάθε κίνδυνο: στην μία είσοδο την Παναγία τη Βιδιανή και στην άλλη την Παναγία την Κρουσταλλένια».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.