Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον πανηγυ­ρίζοντα Ιερό Κοιμητη­ριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κομοτηνής Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 10ης Μαΐου 2024, όπου στον λόγο του ανεφέρθηκε στο Μυστήριο της Αναστάσεως του Θεανθρώπου και την συμβολή της Υπεραγίας Θεοτόκου στη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιον του Οικονόμου, στον Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο Σπυρίδων Οικονόμου, Υπεύθυνο Κληρικό του Ιερού Κοιμητη­ριακού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Κομοτηνής, εξήρε δε το ήθος, την αφοσίωση και την προθυμία ανταποκρίσεως στα κελεύσματα του Επισκόπου και τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως και του ευχήθηκε καταλλήλως.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος προέστη της Επισήμου Δοξολογίας επί τη Εορτή του Αγίου Μεγαλο­μάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Στρατόπεδο «Γεωργίου Παράσχου» Κομοτηνής, παρουσία του Ανωτάτου Διοικητού Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητού της 21ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας, Ταξιάρχου κ.Απόστολου Καρατόλιου και του Διοικητού της 29ης Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ Πεζικού «Πόγραδετς», Ταξιάρχου κ. Γεωργίου Γκαβούνου, αξιωματικών, υπαξιωμα­τικών και οπλιτών .

Μετά το πέρας, ο Σεβασμιώτατος επικαλέστηκε την ευλογία του Αναστάντος Κυρίου σε όλους, ευχόμενος ο Άγιος Γεώργιος να προστατεύει και να φρουρεί τον Ελληνικό Στρατό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.