Ι.Μ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με την παρουσία πλήθους πιστών και με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στους Ιερούς Ναούς και τις Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Επίκεντρο του εορτασμού ο δισυπόστατος Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου και του Τιμίου Σταυρού, στην κωμόπολη του Πεταλιδίου, όπου προέστη της Θείας Λειτουργίας και της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κόκκαλης εφημέριος της ενορίας του Πεταλιδίου και Αρχιερατικός Επίτροπος της Περιφέρειας Πεταλιδίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Αθανασόπουλος και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας κ. Κωνσταντίνος Σιάχος. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον Θείο Λόγο αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα και εορτή ενώ προέτρεψε τους πιστούς να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανακούφισης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.