Με ιδιαίτερη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού Σφάκας Σητείας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στην τελετή της Υψώσεως και στη συνέχεια ιερούργησε και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στον παραπάνω ναό, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Αιδεσ. πρωτ. Εμμανουήλ Συντυχάκη.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβ. κ. Κύριλλος μίλησε δι᾽ ολίγωνγια την ιστορία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και για την αρμόζουσα τιμή που αποδίδει η Εκκλησία μας στον Σταυρό του Χριστού, ως το κατ’ εξοχήν όργανο και σύμβολο της απολυτρώσεως του ανθρωπίνου γένους.

Μιλώντας για το σταυρικό πολίτευμα της Εκκλησίας, εξήγησε το του Απ. Παύλου «ημείς δε κηρύσσομεν Χριστόν εσταυρωμένον, Ιουδαίοις μεν σκάνδαλον, Έλλησι δε μωρίαν», επισημαίνοντας ότιο Σταυρός αποτελεί μωρία για την ανθρώπινη λογική και κατάραέξω από τη ζωή της Εκκλησίας, είναι όμως «όπλον κατά τους διαβόλου» και όργανο σωτηρίας για τους πιστούς. Τέλος, σημείωσε ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές, ή αποδεχόμαστε τη λυτρωτική δύναμη του Σταυρού και ακολουθούμε το δρόμο της σωτηρίας μας, όπως ο εκ δεξιών του Σταυρωθέντος Κυρίου Ληστής, ή παραμένουμε δούλοι της αμαρτίας και οδηγούμαστε στην απώλεια, και παρότρυνε όλοιμε πίστηναπροσκυνήσουμε τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου για να αντλήσουμε δύναμη και χάρη από αυτόν.

Κατά την εορτή παρέστησαν πολλοί πιστοί από το ιστορικό και παραδοσιακό αυτό χωριό της Σητείας, μεταξύ των οποίων και ο καταγόμενος απ᾽ αυτό Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.