Στη Φολέγανδρο μετέβει το μεσημέρι από την Ερμούπολη ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ και το απόγευμα ετέλεσε διαδοχικά τον Εόρτιο Εσπερινό της Υψώσεως στους ομωνύμους Ιερούς Ναούς Άνω Μεριάς, πλησίον του Παλαιού Μύλου και της Χώρας συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Οικονόμο Κωνσταντίνο Χαρούλη και του Πρωτόπρ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Μαρινάκη. Και στις δύο Ακολουθίες ο Σεβ. ομίλησε για τον διττό χαρακτήρα της Εορτής, τον ιστορικό και θεολογικό - σωτηριολογικό και προέτρεψε τους πιστούς να προσβλέπουν προς στον Σταυρό του Χριστού ελπίδα και προσδοκία της Αναστάσεως.

Στις Ιερές Ακολουθίες μαζί με τους πιστούς εκκλησιάστικαν η Βουλευτής των Κυκάδων της Νέας Δημοκρατίας Αικατ. Μονογυιού, η Δήμαρχος Φολεγάνδρου Ευθαλία Παπαδοπούλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης της Φολεγάνδρου και Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, στη Χώρα, στον αύλειο χώρο του Ναού του Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε συγκινητική πνευματική και πολιτιστική εκδήλωση για την μνήμη της καταστροφής της Σμύρνης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.