Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας.

Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της ημέρας, υπογραμμίζοντας ότι την επομένη ημέρα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων η Εκκλησία μας τιμά και εορτάζει το πρόσωπο που υπούργησε το γεγονός της Ενανθρωπήσεως Υιού και Λόγου του Θεού, την Υπεραγία Θεοτόκο.

Όπως σημείωσε, η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας είναι το πιο ιερό πρόσωπο, που έγινε σκεύος εκλογής, για να σαρκωθεί ο Θεός. Η θετική ανταπόκρισή της Παναγίας στον Αρχάγγελο Γαβριήλ «ιδού η δούλη Κυρίου γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου», εκφράζει τη συγκατάθεση του ανθρώπινου γένους για τη σωτηρία του, καθώς και ο άνθρωπος πρέπει να συνεργήσει για τη σωτηρία του, αφού ο Θεός σέβεται το αυτεξούσιο του ανθρώπου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους την προστασία, τη βοήθεια και την πρεσβεία προς τον Μονογενή Της Υιό καθώς «πολά γαρ ισχύει η δέησις Μητρός προς ευμένειαν Δεσπότου», σκέποντας και περιφρουρώντας από τις θλίψεις και τους ποικίλους πειρασμούς της καθημερινής ζωής.

Τέλος, καλωσόρισε τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Μιχαήλ Παπαδοπετράκη από την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά στον τόπο της καταγωγής του, του ζήτησε να διαβιβάσει τα σεβάσματα και τις ευχές του ίδιου, των Πατέρων και του ποιμνίου της Ιεράς Μητροπόλεως στον Σεβ. Μηροπολίτη Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανό, και του ευχήθηκε η χάρη της Παναγίας της Ελεούσας να τον συνοδεύει, να τον σκέπει και να τον ενισχύει στην διακονία του στο ιστορικό Μοναστήρι του Θεοβάδιστου Σινά.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής και παρέστησαν αρκετοί πιστοί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.