Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, ημέρα την οποία η Αγία Εκκλησία εορτάζει και πανηγυρίζει λαμπρά την γενέθλιο ημέρα της και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας εορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα σήμερα Κυριακή, 23 Ιουνίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόφιλος Αλχούρη και ο Αρχιδιάκονος π. Ραφαήλ Μισιαούλης.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, ο Πανιερώτατος κηρύσσοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στο γεγονός της Πεντηκοστής, τη γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας μας. «ήταν συγκεντρωμένοι, κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, στο υπερώο όπου εἶχε γίνει ο Μυστικός Δείπνος. «Ξαφνικά ἔγινε ἀπό τόν οὐρανό ἦχος, ὅπως ἀκριβῶς φυσάει ὁ δυνατός ἄνεμος καί γέμισε ὅλο τόν χῶρο, ὅπου βρίσκονταν οἱ Μαθητές. Καί φάνηκαν νά διαμερίζονται στούς Μαθητές γλῶσσες σάν φωτιᾶς καί κάθισε καθεμιά πάνω σέ καθένα ξεχωριστά ἀπό αὐτούς.» ( Πραξ. β, 2-3).

Τέλος, ευχήθηκε όπως μας αξιώσει ο πανάγαθος Θεός να γίνουμε άξιοι της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας, να οδηγηθούμε από αυτό στην Αλήθεια, την οποία υποσχέθηκε ο Κύριος μας ότι θα μας δώσει!

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πανιερώτατος προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού αναγιγνώσκοντας κατά την τάξιν τις Ευχές της Γονυκλισίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.