Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκαν οι Άγιοι Ιεράρχες των γραμμάτων Βασίλειος ο Μέγας, Γρηγόριος ο Θεολόγος και Ιωάννης ο Χρυσόστομος στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας από το Παλλατείδιο Γυμνάσιο και το Λύκειο της πόλης.

Από την αρχή ήδη της Θείας Λειτουργίας την οποία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος ,προσήλθαν οι μαθητές και οι μαθήτριες με τους συλλόγους των διδασκόντων Καθηγητών τους και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία με ιδιαίτερη προσοχή και κατάνυξη.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος των μαθητών μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων ενώ αρκετά παιδιά δακόνησαν στο Ιερό Βήμα.

Το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Γεώργιος Τάτσιος .

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος μεταξύ άλλων στον μεστό του λόγο ανέφερε ότι οι Άγιοι Τρείς Ιεράρχες της Τρισηλίου Θεότητος εκπροσωπούν διαχρονικά τα Γράμματα και τις Επιστήμες διότι με τη σοφία και τη γνώση τους αναδείχθηκαν τα πρότυπα εκείνα που αρμονικά συνέδεσαν την πίστη στον Χριστό με τη θύραθεν παιδεία.

Με την σπουδαία τους σοφία ερμήνευσαν την Αγία Γραφή αλλά και υπερασπίσθησαν την πίστη των χριστιανών από την πλάνη της κακοδοξίας και της μανίας των αιρετικών.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κατέληξε λέγοντας ότι σε μια εποχή σήμερα της αμφισβήτησης των πάντων οι Άγιοι Τρείς Ιεράρχες μας ενώνουν αδελφικά όλους τους χριστιανούς και μαζί με τον Κύριο μας τον Ιησού Χριστό, σε μια πορεία πνευματικής αρετής, γνώσης και διαμόρφωσης ήθους.

Ευχαρίστησε τους Καθηγητές και τους μαθητές για την σημερινή παρουσία τους στην Θεία Λειτουργία.

Προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους μαθητές ενώ ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε τράπεζα στον σύλλογο των Καθηγητών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.