Το Σάββατο 13 Απριλίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντον”, κοντά στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Προσφέρουμε σήμερα τα άνθη της ευλάβειάς μας στην Παναγία που είναι το Ρόδο το Αμάραντο, διότι από την θεοφόρο μήτρα Της βλάστησε το τριαντάφυλλο που δεν μαραίνεται, ο Χριστός και γι᾽ αυτό είναι η σωτηρία του κόσμου.

Ο Θεός έψαχνε να βρει ευωδία στον κόσμο, παντού όμως κυριαρχούσε η δυσοσμία της αμαρτίας. Και το βρήκε φυτρωμένο στην άγονη και άκαρπη γη της στείρας Άννας ένα λουλούδι, την τριανταφυλλιά, που ήταν η Παναγία. Ο Θεός Την είδε και αμέσως οσφράνθηκε το άρωμα της αρετής Της».

Και υπεγράμμισε πως η Παναγία μεταδίδει την ευωδία του Ρόδου του Αμάραντου που είναι ο Χριστός, σε όσους έχουν πνευματικά αισθητήρια, σε αυτούς που έχουν την πνευματική καλλιέργεια και αντίληψη για να αισθανθούν αυτή τη μυρωδιά.

Όλα τα λουλούδια της γης είναι μολυσμένα από τον ρύπο της αμαρτίας, εκτός από ένα, τον Ιησού Χριστό. Και αυτό γιατί γεννήθηκε εκ Πνεύματος Αγίου και από Παρθένο που υπερέβαινε σε καθαρότητα και αγιότητα κάθε ανθρώπινη φύση.

Όλα τα λουλούδια μαραίνονται γρήγορα και η ζωή του ανθρώπου είναι ένα λουλούδι που μαραίνεται. Μόνο ένα λουλούδι είναι και θα παραμένει αμάραντο στους αιώνες και αμόλυντο από τις βλασφημίες των ασεβών: η Παναγία μας.

Περατώνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να συνεχίσουν να αγωνίζονται εν μετανοία και εξομολογήσει, με νηστεία, προσευχή και ελεημοσύνη για να μπορέσουν να καθαρίσουν την ψυχή τους από τα πάθη, κατά μίμηση της Παναγίας και των Αγίων της Εκκλησίας, και να γίνουν ρόδα που θα αποπνέουν ευωδία Χριστού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.