ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ: Η Πανήγυρις της εορτής των Λευκαδίων. Η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης των Λευκαδίων στο Χολαργό.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού θα τιμηθεί με λαμπρότητα, η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης των Λευκαδίων με τον πανηγυρικό εσπερινό που θα ψαλεί την Δευτέρα (05/06) στις 19:00. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία του Ναού.

Παναγία Φανερωμένη Χολαργού

Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός της Παναγίας Φανερωμένης στο Χολαργό είναι ρυθμού βασιλικής, τρίκλιτη μετά τρούλου. Είναι Ναός αφιερωμένος στην Παναγία την Φανερωμένη και πανηγυρίζει την ημέρα που αποδίδεται η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (23 Αυγούστου).

Το δεξιό κλίτος του Ιερού Ναού είναι αφιερωμένο στον Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο, και το αριστερό κλίτος στον Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό.

Κάτω από τον κυρίως Ναό υπάρχει Ιερό Παρεκκλήσιο επ΄ονόματι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Δίπλα στον Ιερό Ναό και εφαπτόμενο αυτού, υπάρχει το νεόκτιστο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης. Είναι όλο αγιογραφημένο και σήμερα εκτός από τις έκτακτες λειτουργικές μας ανάγκες (π.χ. Θεία Λειτουργία για μαθητές ή για κάποια οικογένεια), λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ως Εξομολογητήριο του Ναού μας.

Τέλος, στο κτίριο του πολιτιστικού και φιλανθρωπικού συλλόγου «Σήμαντρο» (Ελ. Βενιζέλου 59, Χολαργός) υπάρχει παρεκκλήσιο αφιερωμένο στους Παμμεγίστους Ταξιάρχες, εντός των γεωγραφικών ορίων της ενορίας μας.

Διαβάστε όλα τα εκκλησιαστικά νέα από την Εκκλησία Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.