ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΩΚΙΔΟΣ

Στην Ερατεινή Φωκίδος, για την εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, βρέθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, όπου χοροστάτησε και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, κάτι το οποίο έγινε και στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Ναι μεν πέθανε και ετάφη ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, αλλά μετέστη στην αιώνια ζωή.

Όπως ο ίδιος Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής και Θεολόγος μας αναφέρει στην Α΄ Επιστολή Ιωάννου, εκείνος που είναι ενωμένος μέσω της πίστης με τον Χριστό και τον έχει δικό του, έχει την αληθινή και αιώνια ζωή.

Έτσι και ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ναι μεν γεύθηκε θάνατο, αλλά θάνατο που τον οδήγησε στην αιώνια ζωή, διότι ο ίδιος ενώ ήταν ακόμα πάνω στη γη, ήταν ενωμένος με τον Χριστό που είναι η πηγή της ζωής και αυτός που είναι ενωμένος με την πηγή της ζωής, τον Ιησού Χριστό, θα ζει αιώνια.

Επίσης τόνισε ότι όπως ήταν ενωμένος ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος με τον Ιησού Χριστό, έτσι κι εμείς οι άνθρωποι χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι μαζί Του, για να μην γευθούμε θάνατο.

Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.