Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Ιησού Χριστού εορτάσθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφερείας με την συμμετοχή των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, χοροστάτησε στον ιστορικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαυρομματίου, όπου τον Οκτώβρη του 1825 έγινε το ολοκαύτωμα στο οποίο θυσιάστηκαν ο Αθανάσιος Σκουρτανιώτης με 70 παλικάρια του πολεμώντας τους Τούρκους.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του ανέφερε ότι ο Ναός αυτός είναι το παλλάδιο της πίστης και της ελευθερίας και αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή. Επίσης, τόνισε ότι η Εκκλησία τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό σε συνεργασία με την πολιτεία, προασπίζοντας την υγεία των ανθρώπων. Ενώ, εξέφρασε τον πόνο του για την επιθετικότητα ορισμένων εναντίον της Εκκλησίας και του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας με το πρόσχημα της επιδημίας.

Το πρωί της Πέμπτης 6 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς με την συμμετοχή πολλών πιστών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.