Με εθνική υπερηφάνεια και παρά τις δύσκολες λόγο πανδημίας συνθήκες γιορτάστηκε και φέτος η εθνική μας επέτειος, η ιστορική ημέρα της Σάμου μας, η 6η Αυγούστου 1824 στο ωραίο Πυθαγόρειο.

Οι εκδηλώσεις των εορτών άρχισαν από την παραμονή.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις λατρευτικές συνάξεις στον Μέγα Αρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος ο οποίος και μίλησε καταλλήλως τονίζοντας τόσο το πνευματικό όσο και το εθνικό περιεχόμενο της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος αλλά και της νίκης των Σαμίων κατά των Οθωμανικών δυνάμεων την 6η Αυγούστου 1824, νίκη την οποία αφιέρωσαν στον Σωτήρα Χριστό.

Την κυριώνυμο ημέρα στον περικαλλή και ιστορικό ναό της Μεταμορφώσεως τελέσθηκε πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ευσεβίου ο οποίος κατά το τέλος της επισήμου Δοξολογίας για την τοπική Εθνική Επέτειο εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, στη συνέχεια με την συνοδεία του κλήρου, των αρχών του τόπου και του πιστού λαού κατευθύνθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού ναού όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων ηρώων και έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους στο κενοτάφιο ενώπιον του ανδριάντος του αρχηγού της Σαμιακής επαναστάσεως Λυκούργου Λογοθέτη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.