Με μεγαλοπρέπεια και με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Την παραμονή της εορτής Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου. Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών. Στον λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο ως πρότυπο, ταπείνωσης, ευλάβειας και αφιέρωσης, που δείχνει στον κάθε πιστό τον δρόμο προς τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου και προς την αιώνια πατρίδα της Βασιλείας των Ουρανών. Τόνισε δε ότι τιμώντας την Θεοτόκο, αποδεχόμαστε το έργο Της και παράλληλα δοξολογούμε τον Υιό Της και Θεό μας! Ακολούθως εψάλησαν τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Παράλληλα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ενοριακό Ι. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περαχώρας. Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γεώργιος Γκιώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ευσεβείς πιστοί. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο αρωγό στους πάσχοντας καθώς και Εκείνη υπέφερε κατά την Σταύρωση του Υιού Της. Η Παναγιά μας σκεπάζει και προστατεύει όλους τους Χριστιανούς, τους ενώνει με τον Χριστό και κρατά στην αγκαλιά Της όλους όσοι ζητούν τις πρεσβείες Της. Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας και ευχήθηκε η Παναγία μας να δίδει ειρήνη δύναμη και φώτιση!

Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 15 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή «Παναγία η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου. Αναφερόμενος στην επικαιρότητα τόνισε ότι, ο κόσμος ολόκληρος και ειδικά η Ελλάδα μας, το λίκνο της Ορθοδοξίας, εορτάζουν την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Οι Έλληνες διαχρονικά εναποθέταν στην Παναγία όλες τους τις ελπίδες, καθώς Αυτή αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί την «κραταιά προστασία» των Χριστιανών και του Έθνους μας. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστάσιο Γκιολή, στους Δημοτικούς Συμβούλους και στον ευσεβή λαό να έχουν χαρά και υγεία και τους προέτρεψε να προσευχηθούν στην Μητέρα του Θεού να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες της ζωής μας!

Την ίδια στιγμή, στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεχώβης, στο Κρυονέρι Κορινθίας, λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Ο Θεοφιλέστατος ανέθεσε την διακονία του λόγου στον ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στο «Πάσχα του καλοκαιριού», τονίζοντας ότι με την Κοίμησή Της, η Παναγία, έγινε ακοίμητος πρεσβευτής της ανθρωπότητας στον Θρόνο του Θεού! Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο άγιος Κεγχρεών ευχαρίστησε τον κ. Καθηγητή για τους θεολογικούς και διδακτικούς λόγους του, μετέφερε τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά και σωτήρια!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.