Στον περίβλεπτο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, πάλαι ποτέ Καθολικό διαλαμψάσης Ιεράς Μονής, στην περιοχή της Αληθινής, επί κτήματος ιδιοκτησίας σήμερα του Πλοιοκτήτου και Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ελλάδος απάσης κ. Αθανασίου Μαρτίνου, όπου το 1901 φιλοξενήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως, υπό του τότε ιδιοκτήτου, αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Μεθοδίου Παπαναστασοπούλου, τελέσθηκε απόψε εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου από Εφημερίους της Σύρου, με την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Παναγιώτη Κουταβά, του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων κ. Γιάννη Βρούτση, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κας Ανθής Χαλκιά, και μεγάλου πλήθους πιστών, οι οποίοι, τηρούντες τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, αδιαλείπτως προσήρχοντο να προσκυνήσουν την εφέστιο εικόνα του Ναού, από ενωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, κατακλύζοντες το Ναό και τους ολάνθιστους αύλειους χώρους του.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, λαβών αφορμή από την οικογενειακή διαπαιδαγώγηση της Αγίας Παρασκευής, αναφέρθηκε στην καλλιτεκνία και την ευτεκνία, όπως τη διδάσκει η Εκκλησία και στη σημασία της σωστής αγωγής των παιδιών από την οικογένεια και το Σχολείο, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για την Πατρίδα μας και να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους και τις δυσκολίες της ζωής με το ίδιο θάρρος, που αντιμετώπισε το μαρτύριο η Αγία Παρασκευή, και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Μεγάθυμο Εθνικό Ευεργέτη, Προνοιάρχη και Σεβαστοκράτορα του Ιερού Ναού κ Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος για πρώτη φορά απουσίαζε από την Πανήγυρι του Ναού, λόγω της συμμετοχής του, ως Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, στην ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Καρακάλλου, για τις πολλαπλές ευεργεσίες του προς την Ιερά Μητρόπολη.

Τέλος, αναφέρθηκε με πόνο στην πρόκληση του Προέδρου της γείτονος χώρας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις της χώρας του προς την UNESCO, η οποία ανέδειξε τον Ναό της Αγίας Σοφίας το 1985 σε μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σύμφωνα με τις οποίες δεν επιτρέπεται καμμία αλλοίωση ή μετατροπή χρήσης του.
Κάλεσε, τέλος, τους παρισταμένους και τους θεατές του τοπικού Τηλεοπτικού Σταθμού “SYROS TV1”, που αναμετέδιδε απ’ ευθείας την Ακολουθία, να μη λησμονήσουν ποτέ ότι ο Ναός της του Θεού Σοφίας είναι το πνευματικό Αρτοφόριο, που διαφυλάσσει τις μνήμες και της παραδόσεις της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, και να παραδώσουν το χρέος αυτό προς τα παιδιά τους.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.