Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε κατά το διήμερο της 23ης και 24ης του τρέχοντος μηνός Ιουνίου ε.έ., η εορτή της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε εις τον γραφικό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου Ασκού, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, ο οποίος στο τέλος ομιλώντας προς τους πολυπληθές προσκυνητές περί της αγιασμένης προσωπικότητας του μεγαλυτέρου των Προφητών και στα μηνύματα που απορρέουν από την σημερινή εορτή.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά, η Πανηγυρική Αρχιερατική προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής των γενεθλίων του κάθε ανθρώπου, ενώ εν συνεχεία τόνισε τα στοιχεία που συνθέτουν το πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι μαρτυρία τιμιότητας και εντιμότητας απέναντι στο Θείο Θέλημα και στην Θεία Βουλή. Έζησε ως Άγγελος επίγειος και αξιώθηκε να δείξει τον δρόμο και να ετοιμάσει την οδό Κυρίου, όχι μόνο στην ιστορία αλλά στην καρδιά του καθενός. Το «Μετανοείτε» μας καλεί να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψεως της δικής μας ζωής και να συνειδητοποιήσουμε την σημαντικότητα των πραγματικών αξιών, που μας οδηγούν στην χαρά του Παραδείσου».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.