Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Αναλήψεως του Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού στην πόλη της Καλαμάτας.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Επισκόπου Ιππώνος κ. Στεφάνου και συλλειτουργούντος του οικείου ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης και κληρικοί της πόλεως της Καλαμάτας.

Κηρύττοντας τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στο μήνυμα της εορτής της Αναλήψεως και περατώνοντας τον λόγο του ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στην πανήγυρη, τόσο κατά τον εσπερινό της παραμονής όσο και κατά την κυριώνυμο ημέρα, τονίζοντας την μεσσηνιακή καταγωγή του και την διακονία του πλησίον του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου. Επιπλέον εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Αλέξιο Σαραντόπουλο για το έργο το οποίο επιτελείται στην ενορία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.