Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε επί τη Εορτή της Αγίας παρθενομάρτυρος Καλλιόπης, στο φερώνυμο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιουνίου.

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “Με τη σημερινή Εορτή της Αγίας Καλλιόπης προγευόμαστε την Εορτή της Πεντηκοστής. Διότι την Πεντηκοστή έρχεται το Πανάγιον Πνεύμα στον κόσμο και μοιράζει σε αυτούς που πιστεύουν στον Σταυρωθέντα, Αναστηθέντα και Αναληφθέντα Κύριο, τα χαρίσματά Του. Και οι Άγιοι είναι καρποί αυτής της Καθόδου του Αγίου Πνεύματος, είναι εκφάνσεις των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος”.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι “η σήμερα τιμωμένη και εορταζομένη Αγία Καλλιόπη ανέβηκε πλησίον του θρόνου της θεότητος, πραγματώνοντας τον σκοπό για τον οποίο πλάσθηκε ο άνθρωπος, να φθάσει δηλαδή στην θέωση. Ήταν μια μικρή, μία χαριτωμένη κοπέλα, ήταν αυτό που λέει και το όνομά της, ήταν όμορφη όχι μονάχα στην όψη αλλά και στο πρόσωπο –και όταν λέμε πρόσωπο εννοούμε τη σύνθεση της ψυχής και του σώματος”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.