Στον επιβλητικό, ιστορικό – παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Λέρου, την Αγία Παρασκευή, ετελέσθη με θρησκευτική λαμπρότητα, την Δευτέρα 25 Ιουλίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, και των ιερέων π. Σωφρονίου Χατζηλάρη, π. Σεργίου Γουρλά, π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη και π. Γεωργίου Γαμπιέρη, παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ.Μ.Κόλια και πολλών πιστών.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Ισίδωρος Λιβανός, Όθων Χατζηλάρης, Άγγελος Αγγελίδης, Πέτρος Κουτούζος.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ ευχαρίστησε τους παρισταμένους κληρικούς, τους τοπικούς άρχοντες και όλους τους πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν, με ευσέβεια και αγάπη, την μνήμη της Αγίας.

Την πρωΐαν της Τρίτης 26/7, ετελέσθη ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Επιμέλεια-φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου

Στην Κάλυμνο

Στο γραφικό εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Άργος Καλύμνου, ετελέσθη με θρησκευτική λαμπρότητα, το εσπέρας της Δευτέρας 25/7, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο εκ Καλύμνου καταγόμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Ευάγγελος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένων υπό ιερέων της νήσου. Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δ.Διακομιχάλης, ενώ τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σάρδεων κ. Ευάγγελο για την παρουσία του στην γενέτειρά του.

Την πρωΐ της Τρίτης 26/7, ετελέσθη ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.