Την Παρασκευή 7 Ιουνίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Καλλιόπης, πόλεως Αγίου Νικολάου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας εκτίθετο προς προσκύνηση τίμιο Λείψανο της Αγίας.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ανεφέρθη στον βίο της Αγίας Καλλιόπης, που μαρτύρησε το έτος 251, έτος που συμπίπτει με τους διωγμούς των χριστιανών υπό του αυτοκράτορος Δεκίου.

Οι διωγμοί αυτοί ανέδειξαν πολλούς μάρτυρες της χριστιανικής πίστεως και στην Κρήτη, όπως οι Άγιοι Δέκα, το αίμα των οποίων συνέβαλε στη στερέωση της χριστιανικής πίστεως στο νησί.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην συνοικία «Ψαθάς» Νεαπόλεως, όπου τιμάται η ιερά μνήμη της Αγίας Καλλιόπης.

Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους ευσεβείς χριστιανούς να μιμηθούν το μαρτυρικό φρόνημα και την αγάπη της, ιδιαιτέρως τιμωμένης στο Μεραμπέλλο, Αγίας Καλλιόπης προς τον Χριστό, για χάρη του οποίου δεν δίστασε να εγκαταλείψει τα επίγεια για τα επουράνια αγαθά και τις πρόσκαιρες χαρές της ζωής για τις αιώνιες χαρές και ευδοκίες του Ουρανού.


Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.