Την εορτή της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Μαρίνης τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου στην πανηγύριζουσα ομώνυμη ενορία των Βρυξελλών.

Η Ενορίας της Αγίας Μαρίνης, είναι μία από τις πέντε ελληνόφωνες ενορίες στην βελγική πρωτεύουσα και φιλοξενείται στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως. Λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας και της ελευθερίας που δίδεται στους εξωτερικούς χώρους, οι λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο αίθριο του Μητροπολιτικού Μεγάρου, όπισθεν του Παρεκκλησίου, δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής κλήρου και λαού, οι οποίοι θέλησαν να τιμήσουν την Αγία Μαρίνα.

Το εσπέρας της Παρασκευής 16 Ιουλίου τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και την επομένη, κυρίως ημέρα της εορτής, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, με την συμμετοχή του εν Βρυξέλλες κλήρου και ευαρίθμου εκκλησιάσματος.

Εις μεν τον Εσπερινό τον θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Σταύρος Τριανταφύλλου, αναφερόμενος στην ζωή της Αγίας Μαρίνης και σε σημεία της χάριτός της που την έκαναν ιδιαίτερα λαοφιλή, εις δε την Θεία Λειτουργία ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Φιλάδελφος Καφαλής, ο οποίος ερμηνεύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας εκθείασε το μεγαλείο της πίστεως της αιμορροούσης γυναικός, η οποία με κόπο προσπάθησε και κατάφερε να πλησιάσει τον Χριστό και εν τέλει έλαβε την πολυπόθητη ίαση, ταυτίζοντάς την με το μεγαλείο της πίστεως της Αγίας Μαρίνης, η οποία θυσίασε τα πάντα για να ενωθεί με τον πολυπόθητο Νυμφίο της Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον ιερατικώς προϊστάμενο της Ενορίας Οικονόμο κ. Γεώργιο Κόκκωνα και τους συνεργάτες αυτού για την όλη διοργάνωση της πανηγύρεως, τους κληρικούς και πιστό λαό που έσπευσαν να τιμήσουν την Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα και την ετήσια μνήμη της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.