Την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στην ορεινή ενορία της Σέτας του Δήμου Ερέτριας στο ομώνυμο παρεκκλήσι, εορτάσθηκε με λαμπρότητα, βάσει των υγειονομικών διατάξεων, η ιερά μνήμη των αγίων γυναικών της Ισαποστόλου και Μυροφόρου Μαρίας Μαγδαληνής και Μαρκέλης της Χιοπολίτιδος.

Την παραμονή της εορτής 21 Ιουλίου, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής Πέμπτη 22 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Κουσερής εφημέριος ενορίας των Θαρρουνίων της γειτονικής Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας με τον Σακελλάριο Δημήτριο Αργύρη εφημέριο ιερού ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας και τοποτηρητού της ενορίας Σέτας με την συμμετοχή των ιεροψαλτών και των πιστών, που προσήλθαν στην Θεία Ευχαριστία μεταξύ της οποίας της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Σέτας κ. Ευαγγελίας Αργύρη.

Επίσης οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχια ιερών λειψάνων των εορταζουσών αγίων της Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής και Μαρκέλης της Χιοπολίτιδος, τα οποία εκόμισε ο π. Δημήτριος προς ευλογία και πνευματική στήριξη των πιστών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.