Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη ολοκληρώθηκαν οι εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου στην Ιερά Μητρόπολη Καρθαγένης και εφέτος.

Εις μεν την Τύνιδα, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε και λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος όλες τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.

Εις δε την Καζαμπλάνκα, τις ιερές ακολουθίες ετέλεσε ο Αρχιμ. Δημήτριος Σταματάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Μαρόκου.

Το παρόν έδωσαν οι Πρεσβευτικές και Προξενικές Αντιπροσωπείες της Ελλάδος, τα Κοινοτικά Συμβούλια και τα μέλη των δύο Ελληνικών Κοινοτήτων Τυνησίας και Μαρόκου και λοιποί ορθόδοξοι πιστοί εκ διαφόρων χωρών που διαβιούν στην Βόρειο Αφρική.

Επιπλέον, ο Σεβ. κ. Μελέτιος μετέβη εις τον Καθολικόν Καθεδρικόν Ναόν Τύνιδος για να παρακολουθήσει τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία, αλλά και να εκφράσει τις συλλυπητήριες ευχές του για την εκδημία του αποθανόντος επιτίμου Πάπα κυρού Βενεδίκτου ΙΣΤ’.

Επίσης, την ημέρα των Θεοφανίων ο Σεβασμιώτατος ετίμησε τον αποχωρήσαντα υπάλληλον της Πρεσβείας κ. Γεώργιο Πινιαλίδη διά την πενταετή εθελοντική διακονία του ως Ιεροψάλτου εις τον Μητροπολιτικόν Ι. Ναόν του Αγίου Γεωργίου Τύνιδος.

Τέλος, η Ιερά Μητρόπολη Καρθαγένης και η Ελληνική Κοινότητα Μαρόκου για δεύτερη συνεχή χρονιά, ετέλεσαν φιλανθρωπικό γεύμα ανήμερα την Πρωτοχρονιά προς ενίσχυση του συλλόγου “Association AL Isshane ” ο οποίος δραστηριοποιείται στη φροντίδα ορφανών παιδιών με ανάγκες Α.Μ.Ε.Α.

Τον συντονισμό της εκδηλώσεως είχε ο Αρχιμ. Δημήτριος Σταματάκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μακ. Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β’ και του επιχωρίου Ποιμενάρχου κ. Μελετίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.