Στην έδρα της Επισκοπής του ενθρονίστηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσοστόμος την περασμένη Κυριακή 27 Μαρτίου.

Στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Τανζανία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καμπάλας κ. Ιερωνύμου, εκπροσώπου του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, αρχικά τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρούσας κ. Αγαθωνίκου, Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρου και Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκταρίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή ενθρόνισης του νέου Επισκόπου ο οποίος πλέον αναλαμβάνει και επίσημα τα Επισκοπικά του καθήκοντα σε μια Επισκοπή η οποία ανασυστήθηκε εκ νέου το 2019 ασκώντας την ποιμαντική μέριμνα και διακονία στα όρια της ο Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθώνικος. Στις 12 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προέβη στη εκλογή του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Μαϊδώνη στη πλήρωση της, κληρικού με μεγάλη ιεραποστολική δράση και εμπειρία. Στις 20 Φεβρουαρίου 2022 τελέστηκε η χειροτονία του στην Ιερά Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω Επισκοπή από το 1992 μέχρι και το 1999 είχε διακονήσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Γέρων Καμπάλας κυρός Ιωνάς ενώ από το 1999 μέχρι το 2007 ο νυν Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιερώνυμος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.