ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ- Σχετικά με την επίκαιρη ερώτηση του κόμματος ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΙΝΑΣ ΨΥΚΟΥ.

Το ταλιμπανικής νοοτροπίας κόμμα «Νίκη», υπέβαλε Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, βάζοντας στο στόχαστρο αυτή τη φορά την αφίσα της ταινίας ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου «Αδέσποτα κορμιά», χαρακτηρίζοντάς την «βλάσφημη και προσβλητική προς τα χρηστά ήθη».

Δε θα άξιζε τον κόπο να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο κόμμα, αν η ερώτηση δεν ζητούσε από την Κυβέρνηση να επαναφέρει ποινικές διατάξεις που διώκουν όποιον τολμά να εκφράζει με οποιονδήποτε τρόπο καλλιτεχνικό ή πολιτικό, απόψεις που δεν είναι αρεστές στους αυτόκλητους φονταμενταλιστές «διακόνους του ελληνικού λαού» όπως οι ίδιοι αποκαλούνται.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται σε μια συνολικότερη επίθεση που δέχεται η ελευθερία καλλιτεχνικής έκφρασης στη χώρα μας καθώς το συγκεκριμένο κομμα «ενοχλείται» ιδιαίτερα όταν ακούγονται φωνές που προασπίζουν το δικαίωμα για «έκφραση, αυτονομία και αυτοδιάθεση» του γυναικείου σώματος.
Και επειδή η επανάληψη της στάσης αυτής είναι επικίνδυνη, να υπενθυμίσουμε ότι είναι η τρίτη φορά που επιχειρείται λογοκρισία σε καλλιτεχνικό εργο, μετά το κατέβασμα της ροζ σημαίας, του ακτιβιστικού κατά της έμφυλης βίας έργου της Γεωργίας Λάλε από το Προξενείο της Νέας Υόρκης, και της αντίδρασης σχετικά με την σειρά ντοκιμαντέρ «Alexander: The Making of a God» στο Netflix. Περιμένουμε μια απάντηση, ανάλογη με αυτήν που έδωσε γι’ αυτήν την υπόθεση στο ίδιο κόμμα η Υπουργός Πολιτισμού, καταλήγοντας ότι: «…Η λογοκρισία αποτελεί ίδιον αυταρχικών καθεστώτων».

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό των καλλιτεχνών και θα αντιστέκεται στον θρησκευτικό φανατισμό και σε κάθε προσπάθεια στέρησης της ελευθερίας έκφρασης.
Το ΔΣ της ΕΕΝ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.