Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους), πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Η Ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης».

Η έναρξη του προγράμματος έγινε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Γραφείου Θηβών με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Προ της ενάρξεως του σεμιναρίου τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη δυνατότητα επιμορφώσεως των κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας, καθώς και τους κληρικούς μας για την συμμετοχή τους.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης αναφέρθηκε στα σεμινάρια και στον σκοπό αυτών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον πρωτοπρ. π. Ευάγγελο Μαρκαντώνη, Εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τίτλο: Η ευαισθητοποίηση των ενοριτών, η ενεργός συμμετοχή τους και η συνεργατικότητα – το φαινόμενο και ο ρόλος του εθελοντισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ομιλητής αναφέρθηκε ιδιαίτερα και πρόβαλε τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού Κοινωνικών Δομών της Μητροπόλεώς μας «Η ΑΡΩΓΗ».

Το ανωτέρω εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επιμορφωτικής περιόδου Μαρτίου-Ιουνίου 2019, το οποίο είναι το έβδομο που πραγματοποιεί η Μητρόπολή μας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα παρακολουθήσουν Κληρικοί και από τις τρεις Αρχιερατικές Περιφέρειες της Μητροπόλεώς μας, Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Γραφείου Θηβών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.