Η εν Ρουμανία Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίζει την προσφορά της σε όσους έχουν ανάγκη. Εκτενής είναι ανθρωπιστική της δράση για την υποστήριξη των προσφύγων της Ουκρανίας, αλλά και η φιλανθρωπική της δράση όπως την παροχή δωρεάν ιατρικής περίθαλψης σε οικογένειες που ζουν σε απομονωμένα χωριά.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η Επισκοπή Νότιας Βεσσαραβίας δώρισε ένα κινητό ιατρείο στους πρόσφυγες της Ουκρανίας
Η Επισκοπή της Νότιας Βεσσαραβίας προσέφερε ένα κινητό ιατρείο και ιατρικό εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες αλλά και για τους 125.000 Ρουμάνους που ζουν στην Οδησό.
Τη δωρεά παρέδωσε προσωπικά ο Επίσκοπος Νότιας Βεσαραβίας κ. Βενιαμίν, ο οποίος μετέβη προσωπικά στον Ισμαήλ για το σκοπό αυτό.

«Είναι λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους να φέρουν τα σημάδια του πολέμου στα πρόσωπά τους, να βλέπεις άτομα με αναπηρία και ορφανά, να νέους ανθρώπους με τραύματα και βαθιές πληγές που προκλήθηκαν από τον αδελφοκτόνο πόλεμο στη χώρα τους. Είναι δύσκολο να επισκεφθείς υπό αυτές τις συνθήκες ιατρικά ιδρύματα, και αυτή η κινητή πολυκλινική θα μπορεί να φέρει χαρά σε όλους όσους υποφέρουν, αλλά κυρίως σε όσους χρειάζονται εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη», είπε ο Θεοφιλέστατος.

Ο βουλευτής της Περιφέρειας της Οδησσού Αντρέι Μπαμπένκο και ο Επικεφαλής υγείας της περιοχής ευχαρίστησαν τους δωρητές και την Επισκοπή της Νότιας Βεσσαραβίας για την πλήρη υποστήριξη.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.