Η εν Ρουμανία Εκκλησία συνεχίζει την ανθρωπιστική της δράση για να βοηθήσει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία που καταφθάνουν στην Ρουμανία και στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, καθώς και τους αμάχους που παραμένουν στην Ουκρανία. Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, ρουχισμού, αναλώσιμων ιατρικών υλικών, φαρμάκων, καθώς και χώρων προσωρινής στέγης.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η Επισκοπή Μπελκύ προσφέρει βοήθεια στους Ουκρανούς από το Περιφερειακό Κέντρο Προσφύγων στο Edinet της Δημοκρατίας της Μολδαβίας
Ο Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος, συνοδευόμενος από αρκετούς κληρικούς, επισκέφθηκε προσωπικά το αναφερόμενο κέντρο και δώρισε στους πρόσφυγες πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης, (συμπεριλαμβανομένων παιδικών τροφών), είδη υγιεινής, με μαξιλάρια, πετσέτες, με μπουκάλια με νερό, με γλυκά κ.λπ.

Το Περιφερειακό Κέντρο Προσφύγων, που βρίσκεται στο Βιομηχανικό Πάρκο Edinet, είναι το πρώτο ανοιχτό κέντρο για τους πρόσφυγες στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Οι πρωτοβουλίες υποστήριξης προσφύγων συντονίζονται μέσω της πλατφόρμας «Η χαρά του να προσφέρεις», όπου μπορεί κάποιος να προσφέρει υλική βοήθεια ή να εγγραφεί εθελοντές.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες πολέμου που φτάνουν στην επαρχία Πράχοβα
Νέα δράση στήριξης των Ουκρανών προσφύγων στην Ρουμανία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαρτίου στην κομητεία Πράχοβα. Η δράση οργανώθηκε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των Επισκοπών Νότιας και Βόρειας Πλοεστίου και των τοπικών και επαρχιακών αρχών, με σκοπό να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που έφτασαν στο δήμο Πλοέστι και στην κοινότητα Μπούκοβ της Πράχοβα.

«Υπενθυμίζουμε ότι, το τελευταίο διάστημα, δεκάδες Ουκρανοί, πολλοί εκ των οποίων παιδιά, έχουν φτάσει στην πόλη Πλοέστι και έχουν στεγαστεί στους δύο κοιτώνες της πόλης, που ανήκουν στο Κρατικό Κολλέγιο «Spiru Haret» και στο Οικονομικό Κολλέγιο «Virgil Madgearu».

Άλλα 35 άτομα, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, φιλοξενήθηκαν στην κοινότητα Μπούκοβ.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.