Η “εν Αθήναις Ένωσις Σμυρναίων” τίμησε την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, με Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία τη μνήμη του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου (Καλαφάτη), Μητροπολίτου Σμύρνης, και των συν αυτώ αναιρεθέντων κληρικών και λαϊκών κατά τα τραγικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου 1922.

Η Θεία Λειτουργία ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Νικολάου Ιωάννιδη, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, του Αιδεσιμολογιωτάτου Πέτρου Μελιδώνη και του πατρός Λουκά Ατίνα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, κηρύττοντας τον Λόγο του Ιερού Ευαγγελίου, τόνισε ιδιαιτέρως ότι όπως ο Ιησούς, ο Υιός του Θεού, από αγάπη προς τους ανθρώπους υπέμεινε μέχρι το τέλος τον διά του Σταυρού θάνατο για τη δική τους σωτηρία, έτσι και ο Άγιος Χρυσόστομος έμεινε μέχρι το τέλος κοντά στο ποίμνιό του, αρνήθηκε να το εγκαταλείψει, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε και σφράγισε με το μαρτυρικό θάνατό του την αγάπη του για τα πνευματικά του τέκνα, του Σμυρνιούς συμπολίτες του, που και αυτοί αργότερα είδαν την αγαπημένη τους Σμύρνη να μεταβάλλεται σε “κρανίου τόπο”.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση μεταξύ των μελών και των φίλων του Σωματείου μας, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του “Δεσπότη” τους, τηρώντας πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρέστησαν η κυρία Δωρίτα Τσουρουκτσόγλου, η οποία έχει τη μεγάλη τιμή να φέρει το επώνυμο του Νικολάου Τσουρουκτσόγλου, του Δημογέροντα που βρέθηκε μαζί με τον Δεσπότη στις τελευταίες στιγμές της ζωής του και που τελικά δολοφονήθηκε και αυτός, ο κύριος Αντώνης Βογιατζής, Πρόεδρος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, ο κύριος Νικηφόρος Νευράκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών και ο κύριος Τάκης Τσακίρης, μέλος του Δ.Σ της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.