ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Στο πλευρό όσων έχουν περισσότερη ανάγκη είναι η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία συνέσφερε έμπρακτα σε πολύτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρίες, και απομονωμένα χωριά, τα οποία δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Ο Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος προσέφερε βοήθεια σε οικογένεια στην οποία δύο μέλη έχουν σοβαρό βαθμό αναπηρίας
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος την Τρίτη προσέφερε βοήθεια σε μια οικογένεια στην οποία τα δύο μέλη έχουν σοβαρό βαθμό αναπηρίας από το χωριό Ομπρέγια Βέτσε (Obreja Veche), στην περιοχή Φελέστι (Falesti). Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2022 που ο Θεοφιλέστατος επισκέπτεται αυτήν την οικογένεια. Στην πρώτη του επίσκεψη, δώρισε αναπηρικό καροτσάκι και φαγητό.

Η βοήθεια που παρασχέθηκε ήταν ένα κρεβάτι και ένα στρώμα, μαξιλάρια, παπλώματα, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, καθώς και τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής.
Η κοινωνική-φιλανθρωπική δράση διοργανώθηκε με την υποστήριξη του “Συλλόγου για τη Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς” στο (Bălți), Μπέλτς.

Με αυτόν τον τρόπο, η κ.Maria Gorisnâi, κοινωνική λειτουργός του χωριού Obreja Veche, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για τη βοήθειά του.

90 άνθρωποι από την Πράχοβα έλαβαν δωρεάν ιατρική περίθαλψη

Νέα δράση πραγματοποίησαν εθελοντές από το παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού το Σάββατο 18 Ιουνίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία για τα Χωριά». Συνολικά 90 άτομα από την πόλη Μπολδέστι – Σκαένι (Boldești-Scăeni) στην κομητεία Πράχοβα, συμβουλεύτηκαν δωρεάν γιατρούς που ειδικεύονται στην παθολογία, την καρδιολογία, τον διαβήτη και τη διατροφή, τη γαστρεντερολογία και τη γενική ιατρική. Από αυτήν την φιλανθρωπική δράση επωφελήθηκαν και Ουκρανοί πρόσφυγες.

Ο Dănuț Prună, συντονιστής των εθελοντών του Βουκουρεστίου, είπε χαρακτηριστικά: « Αυτή η καμπάνια είναι πολύ χρήσιμη και απαραίτητη για τις μικρές πόλεις. Υπάρχει ολοένα και αυξανόμενη έλλειψη ειδικών γιατρών, όπως αποδεικνύεται από τη μεγάλη παρουσία των κατοίκων αυτής της πόλης. Οι εθελοντές γιατροί ήταν απόλυτα αφοσιωμένοι σε αυτούς τους ασθενείς, πολλοί από τους οποίους ήταν ανασφάλιστοι και είχαν αρκετά σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι πολύ καλό που έχουμε αφοσιωμένους γιατρούς, που λαμβάνουν μέρος στην εκστρατεία, που αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να βοηθήσουν τον διπλανό τους, και που φέρνουν ελπίδα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Από τους 20 εθελοντές που συμμετείχαν, οι 15 ήταν ιατροί και ο άλλοι 5 αποτελούσαν βοηθητικό προσωπικό».

Μέχρι στιγμής, έχουν οργανωθεί 79 δράσεις στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία για τα χωριά» στις κομητείες Ίλφοβ, Πράχοβα, Μαραμούρες, Άρτες, Călăraşi και Giurgiu, από τις οποίες ωφελήθηκαν περίπου 9.500 άτομα.

“Δίνοντας ένα σπίτι στη Γη, κερδίζεις ένα σπίτι στον Παράδεισο!”
Στο πλαίσιο της εκστρατείας “Δωρίζοντας ένα σπίτι στη Γη, κερδίζεις ένα σπίτι στον Παράδεισο “, μια πολύτεκνη οικογένεια με 9 παιδιά από την κομητεία Μπακάου απέκτησε ένα σπίτι με 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, εξοπλισμένη κουζίνα και μπάνιο. Ο π. Costel Mareș αφότου τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού, ευχήθηκε στα μέλη της οικογένειας «να ζήσουν τη ζωή τους και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με πνεύμα πίστης, να ευχαριστήσουν τον Θεό και όλους τους ευεργέτες για το υπέροχο δώρο που έλαβαν».

Σημειώνεται ότι το σπίτι ξεκίνησε να χτίζεται την άνοιξη του 2020.

Το σπίτι της συγκεκριμένης οικογένειας αποτελεί το τρίτο σπίτι που χτίστηκε από την Αρχιεπισκοπή Ρώμαν και Μπακάου μέσα σε 6 χρόνια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.