Όπως είναι γνωστό ένα από τα πολυάριθμα γερμανικά ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ευρίσκεται και στη πόλη Hersbruck, κοντά στη Νυρεμβέργη. Εκεί έζησαν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες περίπου 9 χιλιάδες κρατούμενοι, που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία υπογείων σηράγγων και στοών σε γειτονικό δάσος, για την πολεμική βιομηχανία του Χίτλερ.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 4 χιλιάδες κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών Έλληνες, Εβραίοι, Πολωνοί κ.λπ.

Στις 30 Ιανουαρίου 2019 τελέστηκε επιμνημόσυνη εκδήλωση στην ευαγγελική εκκλησία της πόλης, με συμμετοχή των τοπικών εκκλησιών και των εκπροσώπων της Πολιτείας και του Δήμου και ακολούθησε σιωπηλή πορεία, με αναμμένα κεριά, στον τόπο που ευρίσκοντο οι παράγκες του θανάτου.

Εφέτος έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους Εβραίους-θύματα του ναζισμού, για το λόγο ότι αναζωπυρώνεται, δυστυχώς, ένα αντισημιτικό κλίμα στη Γερμανία, με την είσοδο προσφάτως τόσο στη Βαυαρική Βουλή, όσο και σε κοινοβούλια άλλων κρατιδίων, ακόμη και στην Ομοσπονδιακή Γερμανική Βουλή, νεοναζιστικών, ακροδεξιών κομμάτων, με το όνομα AfD.

Στην επιμνημόσυνη τελετή στο πόλη Hersbruck έλαβε μέρος ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο οποίος ανέγνωσε μια μικρή προσευχή για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και ακολούθως μετέβη πεζή, μαζί με τους επισήμους εκπροσώπους της πόλης και των εκκλησιών και πλήθους κόσμου, στο μνημείο των θυμάτων, που φιλοτέχνησε ο Ιταλός Vittore Bochetta, πρώην κρατούμενος του στρατοπέδου.

Φως Φαναρίου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.