Η Ελληνική Πρωτοβουλία και η Axion Hellas συνεργάζονται για την παροχή ζωτικών υπηρεσιών υγείας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ελληνικά νησιά.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) υποστήριξε και συμμετείχε στην αποστολή της ελληνικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Axion Hellas από τις 12 έως τις 21 Απριλίου, παρέχοντας βασικές υπηρεσίες υγείας και εκπαιδευτικά προγράμματα στη Σίφνο, την Σχοινούσσα, την Αστυπάλαια, την Αμοργό και την Κίμωλο. Η THI συνεισέφερε $50,000 για την υποστήριξη αυτής της αποστολής, καλύπτοντας τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και απαραίτητου εξοπλισμού.

Η Axion Hellas ιδρύθηκε το 2016 και έχει αναπτυχθεί από την παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε απομακρυσμένα νησιά μέχρι την προσφορά πολιτιστικών εκδηλώσεων, υποστήριξης υποδομών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στην πρόσφατη αποστολή συμμετείχαν 100 εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων 50 επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι πραγματοποίησαν σχεδόν 4.000 ιατρικές εξετάσεις για 1.342 κατοίκους των νησιών.

Η Αλίκη Δρακούλη, Πρόεδρος της Axion Hellas, τόνισε τον σκοπό της αποστολής: «Ο στόχος μας είναι απλός – να επισκεπτόμαστε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, να περνάμε αρκετές ημέρες εκεί και να παρέχουμε τον πολυπόθητο εξοπλισμό και υπηρεσίες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινότητες». Το κλειδί στην επιτυχία της Axion Hellas είναι η ενδελεχής έρευνα, η προετοιμασία και η παρακολούθηση. Πριν από κάθε αποστολή, οι δήμαρχοι ερωτώνται για τις ανάγκες της κοινότητας και μια προκαταρκτική αντιπροσωπεία αξιολογεί την υφιστάμενη κατάσταση.

Ιδρυθείσα το 2012, η THI είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φέρνει κοντά την Ελληνική Διασπορά και τους Φιλέλληνες για να επενδύσουν στην Ελλάδα μέσω προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην οικονομική ανάπτυξη και την ανακούφιση από κρίσεις. Από την ίδρυσή της, η THI έχει επενδύσει πάνω από $22,3 εκατομμύρια στην Ελλάδα και έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο οργανισμό της Ελληνικής Διασποράς στον κόσμο.

Ο George P. Stamas, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της THI, δήλωσε, “Η ανακούφιση από τις κρίσεις για την Ελλάδα σημαίνει ανακούφιση σε όλη την χώρα, και η Axion Hellas μας βοηθά να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο”.

Ο Andrew N. Liveris, Επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της THI, δήλωσε, “Συνεργασίες όπως αυτή με την Axion Hellas διασφαλίζουν ότι αντιμετωπίζουμε τόσο τις άμεσες ανάγκες όσο και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, έχοντας διαρκή αντίκτυπο στις κοινότητες που επισκεπτόμαστε”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.