Μέσα σε τούτη τη λαίλαπα των παγκοσμίων εξελίξεων, που όλοι γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά, κάποια γεγονότα σηματοδοτούν τη ζωή μας.

Μέσα σε όλα αυτά τα γεγονότα που ζούμε, υπάρχουν οι Ελληνικές Κοινότητες στο εξωτερικό.

Αυτές προσφέρουν ένα σημαντικό έργο και δείχνουν την αγάπη και τον σεβασμό τους προς την Εκκλησία και τον Επίσκοπο.

Αυτό το διαπιστώσαμε, ιδίοις όμμασι, στην Ελληνική Κοινότητα του Λουμπουμπάσι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αμβρόσιος Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Γεώργιος Ψαρομμάτης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου, κ. Βικτώρια Γερασιμίδου, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, αλλά και όλοι οι Έλληνες ομογενείς που διαμένουν στο Λουμπουμπάσι, τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κωνσταντιανής.

Έτσι, την Κυριακή 27/2/2022, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Λουμπουμπάσι, τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας κ. Μελετίου, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κωνσταντιανής, κ. Κοσμά.

Οι δύο Αρχιερείς ήταν πλαισιωμένοι από τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Λουμπουμπάσι και τον Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από Έλληνες και Κονγκολέζους αδελφούς μας, οι οποίοι έδειξαν την αγάπη τους με τον ιδιαίτερο τρόπο που τους χαρακτηρίζει.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού, ο Σεβασμιώτατος, κ. Μελέτιος, παρουσίασε στους πιστούς το νέο Επίσκοπο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κήρυξε τον θείο λόγο σύμφωνα με το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας.

Έπειτα, τον λόγο έλαβαν ο Επίτιμος Πρόξενος, κ. Ευάγγελος Μαριέτης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Γεώργιος Ψαρομάτης, η Διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου, κ. Βικτώρια Γερασιμίδου, ο Πρόεδρος των μαθητών του 15μελούς συμβουλίου, Ευάγγελος Τσάβαλος, και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αμβρόσιος Διαμαντίδης, οι οποίοι καλωσόρισαν, με τις ομιλίες τους, τον Θεοφιλέστατο και τον προέτρεψαν πλέον ως βοηθός Επίσκοπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, κ. Μελετίου, να εκτελεί τα νέα του καθήκοντα με τον ίδιο ζήλο και με την ίδια αγάπη, όπως έκανε τα τελευταία τρία χρόνια της παρουσίας του στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάνγκας, κ. Μελέτιος, αφού πήρε τον λόγο, ευχαρίστησε όλους για την αγάπη και το ενδιαφέρον που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια για τον ίδιο προσωπικά και για το έργο της Ιεραποστολής, αλλά, ιδιαιτέρως, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας που του συμπαραστέκεται ποικιλοτρόπως τα τελευταία χρόνια.

Μετά τον Σεβασμιώτατο, κ. Μελέτιο, ο Θεοφιλέστατος, κ. Κοσμάς, τους ευχαρίστησε όλους ανεξαιρέτως και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, κ. Μελετίου, και ιδιαιτέρως στο μεγάλο πνευματικό, φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο που επί 33 συναπτά έτη έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει ο Σεβασμιώτατος, αλλά και στους κινδύνους που πέρασε όλα αυτά τα χρόνια για την διάδοση του Ευαγγελικού μηνύματος στην τεράστια μητροπολιτική περιφέρεια της Κατάνγκας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός προσέφεραν τα δώρα τους στο νέο Επίσκοπο και του ευχήθηκαν για τα νέα του καθήκοντα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.